Sulama Kredisi

Anasayfa / Blog / Sulama Kredisi
Sulama Kredisi KOSGEB
Sulama Kredisi KOSGEB

Sulama Kredisi Nedir

Ülkemizde tarım büyük bir öneme sahiptir. Ülkemizdeki ekonomik potansiyeli günden güne önem kazanmaktadır. Modern tarımın gelişmesi ve tarım araçlarının yaygınlaşması ile birlikte tarım artık Türkiye'nin büyümesinde en önemli etken olmaktadır. Tarım ve çiftçilikte devlet destekli birçok bilgilendirme ve eğitimler verilerek tarımın daha bilinçli ve kaliteli bir şekilde verimliliğinin yükseltilebilmesi için büyük yatırımlar ve devlet destekleri devam etmektedir. Devlet tarafından vatandaşların ihtiyacı olduğunda damla, basınçlı ve modern sulama teknikleri ile ilgili hibe ve kredi desteği verilmektedir. Her yıl çiftçilerimize bakanlık tarafından uygulanan bu yardımın nasıl başvuru şeklinde yapılacağı belirtilmiştir. Sonuçlar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirtilen tarihlerde ilan edilerek çiftçilerimize 2019 yılı %50 sulama desteği verilmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen tarımsal faaliyetleri için modern basınçlı ve bireysel sulama sistemlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması açısından kırsal kalkınma destekleri programında tarıma dayalı yatırımın desteklenmesine ilişkin uygulama rehberleri de yayınlanmaktadır. Yayınlanan uygulama rehberlerine göre güncel Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmak şartı ile belirtilen yatırımların konularının içinde 1 parsel toplam 1 milyon liraya kadar mal alım tutarında yüzde ellisi hibe olarak verilebilmektedir.

Gerçek ve tüzel kişilere ait olan ve en az 3 yıllık kiralık arazi başvuruları kabul edilecek olan sulama sistemleri arazi büyüklüğünün 20 dekar ve üzeri olması gerekmektedir. Hibe alım tutarının, bir milyon TL'yi geçmemektedir. Başvuru formları ise tarım ilçe müdürlüklerine yapılmaktadır. Ülkemizde devlet bankaları çiftçilere özel düşük faizli krediler de verebilmektedir. Belirli dönemlerde kampanyalı ve yüksek miktarda sulama kredilerde verilebilmektedir. Ziraat Bankası Halk Bankası, VakıfBank, gibi kamu bankalarından başvuru yapılmalı ve web sitelerinden takip edilmesi gerekmektedir.

YORUMLAR

  • Müşteri Profili

    Bu kredilerden faydalanmak için ne yapmamız gerekiyor.

Yorum Yap

back